Midwinterconcert Spijkerpakkenband: genieten in Ureterp

De Spijkerpakkenband met Westerlauwers Mannenkoor.

De Spijkerpakkenband met Westerlauwers Mannenkoor. Foto: E.J. Bouma

Na de slotnoot van het wereldberoemde ‘Conquest of Paradise’ in de afgeladen Ontmoetingskerk in Ureterp klonk zaterdag een daverend applaus. Een prima uitsmijter van het alweer 30ste Midwinterconcert van de Opsterlandse brassband De Spijkerpakkenband.
Lees meer over
Drachtster Courant

Het programma telde ook gasten, te weten het Westerlauwers Mannenkoor én trompettist Olaf Schipper. Presentator Sijtze van der Hoek wist met de nodige kwinkslagen de stemming er goed in te krijgen. „Heerlijk om na twee jaar ons eigen Midwinterconcert weer te kunnen organiseren. En hoe!”, sprak voorzitter Thies Nicolaï van de brassband na afloop enthousiast. „Natuurlijk hebben we al lang weer op het podium gezeten na de coronastilte, maar dit feestje hadden we nog tegoed.”

Surprises

Onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar werd een klassiek getinte show gebracht, met de nodige muzikale surprises. Westerlauwers Mannenkoor zong nummers van hun nieuwe cd ‘Heerlijke Stad’, onder aanvoering van de genietende dirigent Jan Hibma. „Ook in combinatie met ons als brassband was het genieten. Met nummers als het bekende ‘Exodus Song’ en de ode aan Beethoven ‘The Day you sang this song’. Ik vermoed dat het ook niet de laatste keer is”, verwees hij naar het samenspel.

Olaf Schipper, trompettist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, bracht vol overgave drie solo’s: ‘Song & Dance’, ‘Flowerdale’ en ‘Dreams & Dances’. De toptrompettist liet alle facetten van muziek maken in Ureterp horen; van fluisterstille muzikale passages tot de meest technische virtuoze hoogstandjes.

De Spijkerpakkenband mag nu even nagloeien, maar volgend jaar gloort alweer een hoogtepunt: de 35ste verjaardag als muziekvereniging.