Megahout uit Drachten finalist Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

V.l.n.r. Jan Sijbesma en Willem Jan Hemmes (Megahout), Pieter Kooi (jurylid), Jan Volker en Erwin van Maaren (Nedcam Solutions), Bas Nieuwenhuis en Marc Aandeweg (Movacolor) met er tussenin Dries Wajer (jurylid), Marcella Ensel-Boonstra (jurylid) en Friso Douwstra (voorzitter jury VFO).

V.l.n.r. Jan Sijbesma en Willem Jan Hemmes (Megahout), Pieter Kooi (jurylid), Jan Volker en Erwin van Maaren (Nedcam Solutions), Bas Nieuwenhuis en Marc Aandeweg (Movacolor) met er tussenin Dries Wajer (jurylid), Marcella Ensel-Boonstra (jurylid) en Friso Douwstra (voorzitter jury VFO). Foto: Simon Bleeker Fotografie

Megahout uit Drachten, Movacolor uit Sneek en Nedcam Solutions uit Heerenveen zijn de finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2023. Maandag streden de ondernemingen voor een finaleplaats.
Lees meer over
Drachtster Courant

Er was een ‘pitchlijst’, gebaseerd op bedrijven die werden aangedragen door ondernemers, gemeenten, ondernemersverenigingen, werknemers, vrienden en familie uit het werkveld. Een werkgroep selecteerde uiteindelijk de genomineerden en deze bedrijven presenteren zichzelf aan de jury. Daarna volgt de Business Maturity Model Scan (BMM) naar zaken als strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten. De jury kijkt naar innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven, kansen creëren én benutten, de duurzaamheid van het beleid van de onderneming ten aanzien van het menselijk kapitaal en de omgeving.