Samen met

Jildau uit Sumar vond bijzondere motivatie om wandeltocht naar Santiago de Compostella af te maken

Jildau op weg... Eigen foto

Velen zijn haar voorgegaan, in de (pelgrims)tocht naar Santiago de Compostella. Jildau van der Bijl (22) uit Sumar had er in Zuid-Frankrijk genoeg van, maar vond een bijzondere motivatie om door te lopen.
Lees meer over
Drachtster Courant

„Ik ben sinds eind september wandelend onderweg van Leeuwarden naar Santiago de Compostella. In Zuid-Frankrijk was het voor mij wel een beetje klaar, voor mij persoonlijk had ik alles er uitgehaald wat er in zat en was ik daarom wel klaar om naar huis te gaan”, vertelt ze.

Er kwam echter iets onverwachts voorbij, de missie/actie van Radio 538 dit jaar. „De zender strijdt tijdens deze missie voor de komst van speciale clean rooms in het Prinses Máxima Centrum (in Utrecht red.). In deze clean rooms wordt een methode toegepast waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Een methode die de overlevingskans van kinderen met kanker vergroot met minder schade op de lange termijn.”

Leukemie

„Het is een missie die mij erg aangreep omdat ik zelf als kind leukemie heb gehad. Ik heb het geluk gehad deze strijd te mogen winnen, maar veel vriendjes en vriendinnetjes van mij destijds uit het ziekenhuis helaas niet… Iets wat niet meer zou mogen gebeuren, maar nog wel werkelijkheid is, iets waarom deze actie dus zo zo belangrijk is”, vertelt de wandelende Sumarse.

„Om deze reden heb ik besloten in plaats van naar huis te gaan, mijn laatste stuk van mijn avontuur, het stuk in Spanje voor deze missie te wandelen. Ik hoop zoveel mogelijk geld op te halen. Iedereen kan helpen om het streven van 75 procent kans op genezing van kinderen met kanker naar 100 procent te helpen”, legt Jildau uit.

Wie wil bijdragen, kan terecht op de site https://www.starteenactievoormissie538.nl/actie/jildau-van-der-bijl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu