Zevenjarige Fenna uit Drachten na ziekte in stijl naar huis

Fenna arriveert per limousine.

Fenna arriveert per limousine. Eigen foto

Op de Hagewyk in Drachten was het onlangs druk. Er waren veel mensen op de been om de 7-jarige Fenna binnen te halen. Het werd een opmerkelijk warm onthaal.
Lees meer over
Drachtster Courant

Fenna Jonkman heeft een zware periode achter de rug. Ze heeft een tekort aan witte bloedlichaampjes en een lekkende hartklep. In verband met de zwakte van haar hart, is ze gereanimeerd en in een kunstmatige coma gehouden. Na twee zware operaties en de kunstmatige coma kon ze aansterken in het ziekenhuis om daarna te revalideren in Beetsterzwaag. Na al die goede zorg mocht ze naar huis.

Fenna werd in stijl opgehaald, in een fraaie limousine. Ze zou begeleid worden door motoren van Phoenix4kids Guardian Angels Friesland, maar vanwege de grote kans op voorspelde ijzel is ze begeleid door een auto van waaruit onderweg foto’s en filmpjes werden gemaakt.

Rode loper

Samen met haar moeder, twee zussen en de secretary van Phoenix4Kids zijn ze naar huis gereden waar het een drukke boel was op de Hagewyk. Vrienden, familie, bekenden, buurtbewoners en leden van Phoenix4Kids stonden Fenna bij haar versierde huis op te wachten. Er lag zelfs een rode loper.

Fenna kreeg een hoop cadeautjes, waaronder een heel speciale. De familie en met name Fenna is officieel opgenomen bij de familie van Phoenix4Kids. ’s Avonds als laatste verrassing is er zelfs nog een Amerikaanse politiewagen langsgekomen, compleet met toeters en bellen. Fenna heeft ontzettend genoten en is dolblij dat ze nu weer thuis is.

Phoenix4Kids is een non-profit organisatie die draait op vrijwilligers, sponsoren en donateurs. De vrijwilligers vormen een broederschap en zetten zich belangeloos in voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking en kinderen die op welke manier dan ook even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Phoenix4kids biedt een bezoek, een schouder, een luisterend oor en hun vriendschap aan (zie ook Phoenix4Kids Guardian Angels Drachten op Facebook).