Feestelijke 'opening' seizoen De Lawei in Drachten

De Lawei.

De Lawei. Foto: De Lawei

De Lawei presenteert voor het komende seizoen een programma boordevol cabaret, muziek, toneel, dans, musical en opera. Bert Visscher, Herman van Veen, 3JS, Jandino, Disney Winnie de Poeh en het Scapino Ballet maken hun opwachting op het podium van De Lawei.
Lees meer over
Drachtster Courant

Zaterdag 27 mei om 12 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen met een feestelijke opening. Het complete programma is te vinden op www.lawei.nl. De seizoensbrochure valt deze week bij vaste bezoekers van De Lawei in de brievenbus en is ook af te halen bij De Lawei.

Vanaf dinsdag 23 mei kan iedereen op zoek naar sleutelhangers in de omgeving van De Lawei. Zaterdag 27 mei om 13 uur wordt bekend gemaakt wie de winnende sleutelhanger heeft, met kans op prijzen (lawei.nl/zoektocht).

Grote namen

Onder andere bekende namen als Bert Visscher, Tineke Schouten, De Kast, André Kuipers en Henry van Loon zijn dit seizoen te zien in De Lawei. De New Zealand Dance Company speelt een zogenoemde double bill, waarin de relatie tussen mens en dier centraal staat. Verder Nederlandse muziek van onder andere de 3JS, Daniël Lohues en Jamai met liveband . Ook aan familievoorstellingen ontbreekt het niet, zoals Pietje Bell de musical, Juf Roos, Peppa Pig en Disney Winnie de Poeh.

Verder zijn er activiteiten die De Lawei presenteert en ook (co)produceert. Zoals in juni nog in het Slingepark het driedaagse festival Simmerdeis. Of de familiemusical Het Wonder van het Elfenbankje rond Kerst. Festival Overmorgen is een samenwerking met de vijf Friese theaters biedt een podium aan Friese jonge theatermakers met de productie Boy’s won’t be boys. En dan zijn er films in de Rutger Hauerzaal en exposities op ons podium voor beeldende kunst. Meer info: www.lawei.nl