FTBLL en Erik Satie van blazers in De Lawei Drachten

FTBLL

FTBLL Foto: Sjoerd Derine

De Lawei biedt de komende dagen weer bijzondere voorstellingen: Coriolanus, Als het anders loopt, Peter Pannenkoek (uitverkocht), FTBLL- Can you kick it, Dochters van Nino en Nederlands Blazers Ensemble.
Lees meer over
Drachtster Courant

Als het anders loopt van Het Houten Huis en Club Guy & Roni’s Poetic Disaster Club gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Acteurs en dansers, met en zonder een beperking, verbeelden samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht. In haar nieuwe voorstelling verpakt Elien van den Hoek een gevoelig onderwerp in een poëtische, beeldende en muzikale voorstelling, met grote scheppen fantasie en een minimum aan woorden (donderdag 16 maart).

FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium. In de voorstelling worden persoonlijke verhalen van de performers verteld en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. Na de voorstelling, op 17 maart, is er een meet en greet met de cast.

Muzikale tijdreis

Theater Oostpool neemt het publiek in deze all-female muziektheatershow mee in de geschiedenis van Oost-Europa in de twintigste eeuw. In Dochters van Nino maak je een tijdreis langs de levens van opeenvolgende moeders en dochters (zaterdag 18 maart). Het Nederlands Blazers ensemble speelt diezelfde dag een concert in de vorm van een peer. Het concert gaat over het leven en werk van componist Erik Satie. Deze Franse componist was de meester van het absurdisme, maar ook de schepper van prachtige, intieme muziek. Verder in de filmzaal: The Banshees of Inisherin, Trois Couleurs: Rouge en A man called Otto. Meer op lawei.nl