Samen met

Een culinair geluksmomentje in ziekenhuis Nij Smellinghe

Concentratie in de keuken.

Studenten van de opleiding Sustainable Hospitality Management van ROC Friese Poort bereidden woensdag 21 december een à la carte winterdiner voor ruim zeventig patiënten die verblijven in ziekenhuis Nij Smellinghe.
Lees meer over
Drachtster Courant
De Feanster

Niet alleen een mooie kerstgedachte, het is ook het concept waar het ziekenhuis in de nabije toekomst naar toe gaat.

A la carte koken voor iedere patiënt wordt binnenkort een van de onderdelen binnen het nieuwe voedingsconcept dat nog volop in ontwikkeling is. Straks kan iedereen zijn eigen menu samenstellen. Deze actie is nu nog uniek, omdat deze vorm eigenlijk niet gebeurt in het ziekenhuis. De studenten mochten woensdag laten zien dat deze manier van koken positief zal bijdragen aan het welbevinden van de patiënten. Tevens was dit voor hen het eindproject van een negen weken durende periode.

De patiënten kregen een uitgebreid driegangendiner. Voor het hoofdgerecht konden ze uit vlees, vis of vegetarisch kiezen. Ook mochten zij een extra gast uitnodigen om samen van dit diner te genieten. De voorbereidingen door de enthousiaste groep studenten waren al een tijdje aan de gang. Zij bereidden de maaltijden voor en deden de inventarisatie, ze ontdekten hoe de workflow werkte in het ziekenhuis en brachten goede ideeën in. Tijdens het diner afgelopen woensdag ondersteunde een deel van de studenten in de keuken, een ander deel serveerde de diners uit. Uiteindelijk een zeer geslaagd avond. Na afloop kwamen er zelfs nog patiënten speciaal langs om te bedanken.

De opleiding Sustainable Hospitality Management is de nieuwe driejarige mbo-4+ opleiding dat de contexten horeca, facilitair en zorg met elkaar verbindt. ROC Friese Poort en Ziekenhuis Nij Smellinghe hebben de handen inéén geslagen en zijn dit schooljaar gestart met één klas studenten die binnen de deuren van het ziekenhuis opgeleid worden. Zij worden de ‘impactmakers’ van de toekomst met een ‘duurzaam DNA’ met aandacht voor lichaam, geest en een gezonden leefstijl en zij zullen en het gat gaan dichten tussen met name de zorg en hospitality. De studenten zijn na hun opleiding klaar voor de toekomst, waar zij met aandacht voor lichaam, geest en gezonde leefstijl een brug zullen slaan tussen horeca en zorg.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu