Nog geen marathon: Doarpsbelang houdt Kleintje Slachte in Oudega

De wandelschoenen mogen aan...

De wandelschoenen mogen aan... Foto: Meindert de Boer

Het is nog even afwachten wanneer de Slachte Marathon weer door kan gaan, daarom houdt Doarpsbelang Aldegea dit jaar opnieuw haar Kleintje Slachte.
Lees meer over
Drachtster Courant

Zaterdag 10 juni houdt Oudega Smallingerland de vierde editie van haar Alle om Slachte Kuier. De organisatie hoopt daarmee vele fanatieke wandelaars met haar Kleintje Slachte weer een goed alternatief te bieden. De laatste keer in 2019 maakten ruim 300 fanatieke wandelaars kennis met de verrassende wandelpaden in en rondom het dorp tijdens de eerste editie van de Alle om Slachte Kuier.

Deelnemers konden kiezen uit een route van 5, 10 en 21-plus kilometer, die hen langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidde. Dit jaar kiest de organisatie opnieuw voor deze drie afstanden. Elke keer zijn de routes anders. Beide routes voeren de wandelaars over polderdijken, door weilanden en langs het water.

Historische paden

Gelegen in de Noardlike Fryske Wâlden kent Oudega bovendien een prachtig coulisselandschap. De afgelopen jaren werden diverse historische wandelpaden op initiatief van Doarpsbelang Aldegea in oude luister hersteld. Deze ‘Smûke paden’ vormen dit jaar de basis voor de nieuwe routes.

Deelnemers worden ook tijdens de vierde de editie van de Alle om Slachte Kuier in de watten gelegd met diverse culturele traktaties, langs de route zijn daarnaast diverse horecaondernemers uit het dorp die een hapje en drankje (tegen betaling) aanbieden. De starttijd van de 21 km-plus route is 9:30 uur. Deelnemers aan de 10 en 5 km km starten om 10 uur. Aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 10 juni in Oudega Smallingerland kan tot 9 juni via https://www.wandel.nl/evenementen/alleomslachtekuier4eeditie/