Samen met

Bloembollen vallen in goede aarde in Bakkeveen

De bollen krijgen een plekje. Foto: Doarpstun

Met de actie meer ‘Kleur naast de deur’ had de Doarpstún Bakkeveen een aantrekkelijk voorstel gedaan aan de inwoners van Bakkeveen om voor een aantrekkelijke prijs een bloembollenmand samen te stellen.
Lees meer over
Drachtster Courant

Herfsttijd is bollenplanttijd. Dus nu in actie komen is in het voorjaar extra genieten van een kleurrijke bloemenpracht. Vrijdag was het zover en heeft een flink aantal inwoners van Bakkeveen een bloembollenmand samengesteld. De materialen voor deze waren door de Doarpstún beschikbaar gesteld.

Verbinding

Het was soms even wachten, maar onder het genot van een kerstkoekje en voor de liefhebbers een glaasje glühwein kwamen er mooie gesprekken op gang. Een dergelijke actie zorgt ook weer voor onderlinge verbinding van de inwoners van Bakkeveen. Dit is ook een van de doelstellingen is van de Doarpstún.

Er werd stevig door gewerkt en binnen twee uur waren er ongeveer 80 manden gemaakt, waarmee de aanwezigen weer vrolijk naar huis vertrokken om uit te zien naar een vrolijkbloeiend voorjaar bij de voordeur. Een bijzonder initiatief, zeker ook voor het versterken van de biodiversiteit in Bakkeveen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu