BAM voert nieuwbouw speciaal (basis)onderwijs Drachten uit

BAM: bouw van nieuwe school.

BAM: bouw van nieuwe school. Eigen afbeelding

Koninklijke BAM Groep nv gaat de nieuwbouw van het speciaal (basis)onderwijs uitvoeren. In het pand komen de scholen voor speciaal onderwijs in Drachten – It Heechhôf, Sjalom, Kleurryk, De Saffier en de Skelp - onder één dak.
Lees meer over
Drachtster Courant

Binnenkort wordt begonnen met de bouw aan de Noorderhogeweg. Als alles volgens plan verloopt kunnen de leerlingen vanaf januari 2025 hier terecht. BAM is verantwoordelijk voor het hele project, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Het schoolbestuur van RENN4 is opdrachtgever. De gemeente Smallingerland verleent €35.100.000 aan subsidie.

Samen Kansrijk

Samen Kansrijk is een bestuurlijke samenwerking van RENN4 (De Saffier), SO Fryslân (Kleurryk) en Adenium (It Heechhôf, Sjalom). De Skelp trekt ook in het nieuwe gebouw maar blijft onder het bestuur van Kentalis. De scholen werken met elkaar toe naar één gespecialiseerde onderwijsvoorziening voor leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs Drachten.

Doel is onderwijs in een veilige omgeving, aan kleine groepen leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften. Samen Kansrijk biedt een doorlopende leerlijn voor leerlingen tussen de 4 en 14 jaar, zodat ze op één vertrouwde plek kunnen opgroeien en zich ontwikkelen.