Samen met

Annemijn Rol uit De Tike weer in finale compositiewedstrijd Nederlands Blazers Ensemble

Annemijn en Floris: 'Vrijheid'. Eigen foto

Drie jaar geleden stond Annemijn Rol uit De Tike in de finale van de compositiewedstrijd die het Nederlands Blazers Ensemble jaarlijks uitschrijft, met haar liedje Cat of love. Dit jaar is het haar weer gelukt om tot de finale door te dringen.
Lees meer over
Drachtster Courant

Van de 150 inzendingen is Annemijn een van de dertien finalisten die zondag 18 december van zich hebben laten horen in TivoliVredenburg in Utrecht. Haar liedje Pepper heeft Annemijn geschreven om mensen op te vrolijken als ze in de put zitten door alle crises die er nu zijn. Het opzwepende ritme maakt haarzelf blij en ze hoopt andere mensen ook.

Annemijn vindt het niet meer dan logisch dat ze een partij voor haar broertje Floris er in opgenomen heeft. Hij speelt voor deze gelegenheid op zijn Fender Rhodes piano die hij van zijn eigen spaargeld gekocht heeft van zijn leraar Mike Boddé.

Vrijheid

Voor zichzelf, Floris en de drummer van het NBE zitten er solo-momenten in het lied ‘omdat je in deze moeilijke tijden merkt hoe belangrijk vrijheid is’. De solo’s worden ter plekke geïmproviseerd, als een symbool van totale vrijheid.

Pepper is voor de halve finale gearrangeerd zodat alle musici van het Nederlands Blazers Ensemble mee kunnen spelen. Het is al een prachtige prijs om je liedje met het hele orkest te mogen uitvoeren in TivoliVredenburg in Utrecht. In de finale zijn drie nummers uitgekozen die opgenomen worden in het Nieuwjaarsconcert van het NBE. Dat concert wordt traditiegetrouw op televisie uitgezonden op 1 januari. Annemijn en Floris zitten niet bij deze drie. Toch kijken ze met veel plezier terug op dit muzikale avontuur.

De volgende stip op de horizon is een Muziek Matinee op zondag 19 maart in de Lutherse kerk in Leeuwarden. Annemijn en Floris zullen dit concert helemaal zelf muzikaal invullen. Van klassiek tot jazz en alles wat er tussen zit zal die middag te horen zijn. Ze spelen solo en met zijn tweeën en ook hebben ze musici uitgenodigd om samen te spelen. De muzikale ontwikkeling van broer en zus zijn te volgen op hun eigen Youtube-kanaal, The Rolo’s Music.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu