Samen met

Alliade vormt fonds om te doen wat nog wél kan - 'We zijn ontroerd door de mooie verzoeken'

Verrassing! Elze Vonk ging, samen met cliënten en verwanten uit de cliëntenraad, alvast langs drie locaties om de cheques te overhandigen. Foto: R. Bergsma

De Friese zorgorganisatie Alliade heeft afgelopen jaar een Samen doen wat wél kan-fonds opgericht. Een fonds dat speciaal bedoeld is om bijzondere herinneringen en geluksmomenten te realiseren voor cliënten.
Lees meer over
Drachtster Courant

Met het fonds wil Alliade wensen van een cliënt of een groep cliënten mogelijk maken. Het gaat dan vooral om wensen die normaal buiten bereik lijken te liggen. Afgelopen maanden riep Alliade medewerkers en verwanten op om een wens in te sturen. In totaal werden meer dan 100 wensen ingestuurd.

De organisatie heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk van die wensen in 2023 te realiseren. Medewerkers konden vanaf 1 oktober een wens insturen voor een cliënt of een groep cliënten. Dit op onder andere de voorwaarde dat een wens een niet alledaagse, maar wel een unieke beleving of ervaring moet zijn.

Alle wensen werden vervolgens voorgelegd aan een advies- & inspiratiecommissie. In deze commissies zaten vertegenwoordigers van verwantenraden, de cliëntenraad, directie en raad van bestuur. ‘Samen zijn we ontroerd en geraakt door de mooie verzoeken en de grote en kleine wensen, mede daarom hebben we besloten om volgend jaar zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan’: aldus Elze Vonk, bestuurslid van Alliade. De wensen variëren van een dagje naar de dierentuin en het bijwonen van de Formule 1 tot aan het feestelijk vieren van een huwelijksdag en het besturen van een heuse vrachtwagen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu