Streekpad Noardlike Fryske Wâlden bestaat vijf jaar: ‘Het is een unieke wandelomgeving’

Jaap en Anneke Jongejan stonden vijf jaar geleden aan de wieg van het streekpad door de Noardlike Fryske Wâlden

Jaap en Anneke Jongejan stonden vijf jaar geleden aan de wieg van het streekpad door de Noardlike Fryske Wâlden Eigen foto

Het is alweer vijf jaar geleden dat weerman Gerrit Hiemstra het streekpad Noardlike Fryske Wâlden feestelijk opende. Jaap en Anneke Jongejan uit Boelenslaan - zelf fanatieke wandelaars - stonden aan de wieg van het 165 kilometer lange pad en zijn er nog steeds actief bij betrokken.
Lees meer over
De Feanster

Het wandelpad doorkruist vijf gemeenten in het noordoosten van de provincie Friesland en loopt onder andere langs Buitenpost en Surhuisterveen. Ieder voor- en najaar lopen Jaap en Anneke een deel van de route en zorgen ervoor dat de verschillende etappes van het wandelpad probleemloos te lopen zijn. Ze controleren of alle markeringen duidelijk zichtbaar zijn en zorgen ervoor dat eventuele problemen langs het wandelpad worden opgelost. ,,We doen dit samen met een speciale werkgroep van tien mannen en vrouwen. Ieder heeft een eigen stukje van ongeveer twintig kilometer en zorgt ervoor dat zijn eigen deel er goed bij ligt.”