Sociaal-cultureel werk It Koartling Buitenpost is weer open; vrijwilligers nog steeds hard nodig

It Koartling.

It Koartling. Eigen foto

Sociaal-cultureel werk It Koartling in Buitenpost is weer open en de activiteiten zijn weer opgestart. „We hebben afgelopen dagen goede gesprekken gehad met onder andere Plaatselijk Belang en de gemeente”, zegt tijdelijk voorzitter John Orie.
Lees meer over
De Feanster

Donderdag trok de ChristenUnie aan de bel tijdens de raadsvergadering van Achtkarspelen. Het pand was ineens gesloten. Wethouder Tjibbe Brinkman zegde toe met betrokken partijen in overleg te gaan over de situatie.

„We zijn blij dat we weer open zijn en mensen kunnen verwelkomen. Maar extra vrijwilligers zijn hard nodig om deze ontmoetingsplek in stand te houden!”, aldus Orie.

Vrijwilligers

Vorige week sloot It Koartling onverwacht haar deuren als gevolg het vertrek van bestuursleden en een tekort aan vrijwilligers. Het tijdelijke bestuur, wat is voorgedragen door Plaatselijk Belang, wil zo snel mogelijk naar een permanente situatie. It Koartling draait volledig op vrijwilligers en het is steeds lastiger om deze te vinden.

„Veel inwoners vinden het belangrijk dat er sociaal-culturele activiteiten in het dorp worden georganiseerd. Maar dat is niet mogelijk zonder vrijwilligers’’, zegt Orie. Hij doet dan ook een dringende oproep aan inwoners om zich als vrijwilliger te melden voor het helpen bij activiteiten of voor bestuurlijke taken.