Gouden fiets voor Albert Helfrich van het Wielercomité Surhuisterveen

Albert Helfrich (l) en Joop Atsma (r) na overhandiging van het de ere-speld Eigen foto

Albert Helfrich is benoemd tot lid van verdienste van het Wielercomité Surhuisterveen. Dat gebeurde donderdag tijdens een drukbezochte sponsorbijeenkomst vanwege het 40-jarig jubileum van de profronde in Surhuisterveen.
Lees meer over
De Feanster

Helfrich neemt na zestien jaar afscheid van het organiserende wielercomité en kreeg vanwege zijn inzet voor de wielerevenementen een gouden fiets opgesteld door Joop Atsma, een van de bestuursleden van het eerste uur.

Albert Helfrich nam in 2006 zitting in het comité en werd vijf jaar later benoemd in zijn functie van voorzitter. Door zijn tomeloze inzet heeft hij een onmisbare bijdrage geleverd aan de organisatie van tal van evenementen, niet alleen de Profronde en Centrumcross, maar denk daarbij ook aan het NK-veldrijden en de aankomst en het vertrek van diverse etappes in Olympia’s tour, Benelux Tour en de organisatie van de jaarlijkse Pieter Weening Classic. Zijn inzet en know-how gaat voor het comité gelukkig niet verloren, Albert Helfrich zal bij komende edities betrokken blijven als supervrijwilliger.

Tijdens de bijeenkomst in brasserie Kolkzicht werd bekendgemaakt dat Albert Helfrich als voorzitter van het Wielercomité Surhuisterveen wordt opgevolgd door Ale Procee. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 41ste profronde in volle gang. Die wordt gehouden op dinsdag 25 juli 2023.

Nieuws

menu