Gloria Deï Gerkesklooster viert 100-jarig jubileum met concert

Gloria Deï tijdens de NK Brassband.

Gloria Deï tijdens de NK Brassband. Foto: Jan Land

Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster viert zaterdag 11 maart viert haar 100-jarig bestaan met een concert. Dit in samenwerking met zangeres en oud-lid Diane Broersma.
Lees meer over
De Feanster

De hele dag staat in het teken van het eeuwfeest De dag begint met een reünie waarbij oud-leden van de brassband samenkomen om herinneringen op te halen. De jeugd, waaronder de jeugdbrassband, het kinderkoor en de samenspelgroep van Projunior verzorgt in de middag een concert van een uurtje. Dit vindt plaats om 16.30 uur in de gereformeerde kerk van Gerkesklooster.

Wigerathorp

Na een gezamenlijke maaltijd in Gasterij Rehoboth begint het jubileumconcert, met een mix van oude en nieuwe muziek, popmuziek en klassieke muziek, maar ook de première van het werk Wigerathorp. Dit werk, geschreven door Jan de Haan in opdracht van Gloria Deï, wordt die avond voor het eerst uitgevoerd.

De muzikale avond wordt feestelijk afgesloten met DJ Danny in Gasterij Rehoboth (toegang gratis). De aanvang zaterdag is om 19.45 uur. Meer info en kaarten is verkrijgbaar bij de leden of bij Lien Kamminga (telefoon 06-10534819, mail w.kamminga7@gmail.com).