Derde lustrum bij koor 'Uit het hart' in Surhuisterveen

Het koor in actie.

Het koor in actie. Foto: Folkert Algera

Gemengd koor ‘Uit het Hart’ houdt vrijdagavond 24 maart haar jubileum-zangavond ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Het zangfestijn is in De Flambou in Surhuisterveen.
Lees meer over
De Feanster
Drachtster Courant

Het gelegenheidskoor ontstond uit een aantal leden van de Bethel Kerk in Drachten. Momenteel telt het koor ongeveer 50 zangers, afkomstig uit alle kerken uit de wijde omgeving van Drachten. Het ensemble zingt onder meer religieuze liederen en spirituals en treedt regelmatig op bij bijzondere diensten.

Getuigen

‘Uit het Hart’ staat sinds de start onder leiding van dirigent Jelte Kooistra uit Drogeham. Hij weet de koorleden te inspireren en met succes. Maar het gaat bij het koor vooral om zingend te getuigen en vanuit het hart liederen te zingen en het publiek daarmee te bemoedigen en te sterken in hun geloof. Dit streven komt ook de onderlinge sfeer ten goede.

Het koor oefent iedere woensdagmiddag in de Bethel Kerk in Drachten. Naast het optreden van het koor is er samenzang van bekende liederen uit onder andere Johannes de Heer. Verder zullen de mannelijke zangers ook alleen enkele liederen ten gehore brengen. De presentatie is door Ad Fraanje uit Drachten. Het jubileumconcert begint om 19.30 uur (vrije entree).