Buitenpost omgetoverd tot klein kerstdorp

De Molenstraat met prachtige, verlichte herauten in 2021 Foto: WSvanDijk

Meer dan dertig straten, huizen en tuinen doen mee om van Buitenpost een klein kerstdorp te maken deze decembermaand. De winterlichtroute door het dorp gaat op 15 december van start en is tot 29 december te bezichtigen.
Lees meer over
De Feanster

Er is veel bijzonders te zien langs de route: rendieren, fairybells, sneeuwpoppen en sommige tuinen zijn omgetoverd in kerst- en wintertaferelen. De route is ongeveer 12 kilometer en kan met de fiets, te voet of auto worden gedaan. De route is te vinden op de Facebookpagina van Lichtroute Buitenpost. Ook komt de lichtroute in de dorpskrant Binnen Buitenpost van december.

Op donderdag 22 december gaat een jury door het dorp, waarna ’s avonds de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Plaatselijk Belang Buitenpost sponsort dit jaar weer de prijzen. In totaal zijn er zes prijzen: drie voor de straten en drie voor de huizen/tuinen.

Idee

De winterlichtroute wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de winterlichtroutecommissie. Het idee voor de winterlichtroute ontstond in 2020 spontaan. In het eerste coronajaar wilde de commissie wat licht brengen in het dorp tijdens de donkere decembermaand. De verlichte straten, huizen en tuinen van Buitenpost bevielen zo goed dat de winterlichtroute vanaf 2020 jaarlijks wordt herhaald.Nieuws

menu