Oekraïense vluchtelingen hebben 'Ladies Afternoon' in Kootstertille. Als alle vrijwilligers een ster krijgen, wordt het nooit meer donker

Toosten tijdens de 'break'.

Toosten tijdens de 'break'. Foto: Oleksandr

De foyer van it Tillehus in Kootstertille, waar de deuren op zaterdag 18 maart gastvrij openstaan, stroomt vol met Oekraïense stemmen terwijl de dames uit de opvang in Kootstertille en Twijzel elkaar ontmoeten bij een feestelijke ‘Ladies Afternoon’. Een verslag.
Lees meer over
De Feanster

Samen met opgehangen slingers en ballonnen benadrukken de felrode tulpen van It Blommehûske het feestelijke gevoel. Vandaag kunnen de dames zich voor even ontspannen en overgeven aan de vaardige handen van kapster Grietje van ‘Noflik Thús’ en kapster Ineke. Of wegdoezelen bij een gezichtsbehandeling van Jeltje van ‘Pedicure en Schoonheidssalon All-in One’. Hoe bijzonder voelt het na zo’n lange tijd weer eens te worden aangeraakt bij de nekmassage van Janny die een massage- en nagelsalon in Kootstertille heeft, waar de ogen zelfs dichtvallen: na bijna een jaar in de vluchtelingenopvang, met nog zo’n 30 anderen, kom je bepaald niet aan rust toe.