‘Feestje’ met dominostenen en techniek op Lauwers College Buitenpost

Scholieren leggen de laatste hand aan hun bouwwerken alvorens ze de dominostenen door, over en langs hun creaties sturen.

Scholieren leggen de laatste hand aan hun bouwwerken alvorens ze de dominostenen door, over en langs hun creaties sturen. Eigen foto

Onder scholieren in de regio Noordoost-Friesland lijkt de animo voor techniek en technologie steeds groter te worden. Diverse events mogen zich verheugen op flinke belangstelling. Voor de happening GirlsTECH, eind deze maand in Buitenpost, is het aantal deelnemers zelfs circa drie keer zo groot dan verwacht.
Lees meer over
De Feanster

Een van de programma’s om jongeren enthousiast te maken voor techniek en technologie vond de afgelopen maanden plaats op het Lauwers College in Buitenpost. Leerlingen van groep 8 van de basisschool konden er meedoen aan Dominiek, een combinatie van domino en techniek. De kinderen maakten er in teamverband allerhande zelf bedachte bouwwerken van hout en andere materialen, waar de dominostenen uiteindelijk over, onder en tussendoor gingen.