Samen met

Tweehonderd Bolswarders willen graag een omheind hondenlosloopgebied. 'We hebben twaalf locaties op het oog'

Een veilige hoog omheinde hondenspeeltuin in Bolsward, dat is wat een groep hondenbezitters graag wil. De drie initiatiefnemers Rebecca Domper, Sylvia Rollema en Martin Fierant hebben inmiddels ruim tweehonderd medestanders gevonden voor het hondenlosloopgebied in de stad. Ze zijn nu de locaties aan het inventariseren en komen eind januari met een voorstel naar gemeente Súdwest-Fryslân.

Martin Fierant, Sylvia Rollema en Rebecca Domper en hun honden lopen vaak over dit wandelpad langs het sportpark van Bolsward. Ze willen graag een terrein waar hun honden onbekommerd los kunnen lopen.

Martin Fierant, Sylvia Rollema en Rebecca Domper en hun honden lopen vaak over dit wandelpad langs het sportpark van Bolsward. Ze willen graag een terrein waar hun honden onbekommerd los kunnen lopen. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

,,We zijn al op een positieve manier in gesprek met de gemeente Súdwest-Fryslân en de verenigingen van het Groene Sporthart Bolsward”, zegt Fierant. ,,We hebben twaalf mogelijke locaties voor deze hondenlosloopgebieden in kaart gebracht, die hebben we begin deze week door middel van een poll (enquête) aan de hondenbezitters uit onze besloten Facebookgroep voorgelegd.”

Het hangt van veel factoren af waar zo’n omheind hondenlosloopgebied gerealiseerd kan worden

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu