Samen met

Stelling van de week | Gratis juridisch advies is pure noodzaak in huidige maatschappij

Foto: Pixabay

De huidige maatschappij zit zo volgepropt met regels, dat het voor eenvoudige burgers bijna niet meer te doen is om je weg te vinden in alle regelgevingen. Een conflict met de woningbouwcorporatie, ingewikkelde juridische brieven van het UWV, vragen over scheiden of problemen met je werkgever over niet betaald loon. Veel mensen weten dan niet wat te doen en zitten met de handen in hun haar. Gratis juridisch advies is pure noodzaak in huidige maatschappij.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Daarom is het fijn voor de inwoners van gemeente Súdwest-Fryslân dat de twee jaar geleden gestarte Sociaal Raadsvrouw in elk geval nog vier jaar door mag gaan. Want vindt als burger maar eens een onafhankelijke partij die al een salaris heeft en er geen geld aan hoeft te verdienen om jou van dienst te zijn. Gemeenten zijn niet verplicht om zo’n sociaal raadspersoon in te stellen.

Het kan gaan om vragen over bijvoorbeeld uitkeringen, toeslagen, scheiden, schulden, huisvesting en werk. Ook kan de Sociaal Raadsvrouw mensen helpen bij een klacht over bijvoorbeeld een aankoop. Ze helpt door rechten en plichten te verduidelijken en verwijst door naar de juiste organisatie. Hiermee worden vaak grotere problemen voorkomen. Ze is te vinden op de website van Stichting Sociaal Collectief.

Ook is Marjo Huisman elke week aanwezig bij het inloopspreekuur van de Papierwinkel, op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur aan de Gonggrijpstraat 50 in Sneek. Hier kunnen mensen zonder afspraak langskomen. Vind jij ook dat gratis juridisch advies pure noodzaak in huidige maatschappij? Of vind jij van niet? Laat het ons weten.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu