Samen met

Route van verlichte trekkers in en rond Bolsward is iets aangepast. Dit jaar wordt ook door Workum gereden

Sfeerbeeld van de tocht van vorig jaar.

De route van de Trekkerljocht Tocht Bolsward en omstreken is ten opzichte van de eerste editie van vorig jaar iets aangepast. De vrolijke tocht – als verlicht protest tegen overheidsplannen en bedoeld om de agrariërs leuk voor het voetlicht te brengen – wordt aanstaande zaterdag gehouden en is georganiseerd door Team Agro NL afdeling Fryslân en Agractie Fryslan.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Alice van Gosliga-Faber: ,,Vorig jaar zijn we ermee gestart om wat licht in de donkere dagen voor kerst te verspreiden. Dit vooral voor de mensen in een zorginstelling, die door het coronavirus niet veel weg konden. Echter, het waren niet alleen de mensen in de zorginstellingen die naar buiten gingen of voor de ramen stonden te zwaaien.”

,,Nee, overal waren kinderen met versierde traptrekkers en stonden mensen te genieten langs de route.” Na het succes van vorig jaar is in Fryslân het aantal routes uitgebreid van 8 naar 10.

‘De hoek van Workum is er dit jaar bij gekomen’

Alice: ,,We gaan wederom met kerstverlichting, versierde trekkers en vrachtauto’s langs de zorginstellingen op de route. Ook de route van Bolsward doet weer mee, iets uitgebreid deze keer, de hoek van Workum is er bij gekomen.”

De start is om 18.00 uur in Workum, ter hoogte van de fabriek van Royal Friesland Campina, vandaar gaat de route door de stad Workum, richting Ferwoude, langs de zeedijk naar Makkum, door naar Cornwerd, Pingjum en Witmarsum. Na Witmarsum richting Bolsward, Nijland, Wolsum en Blauwhuis om vervolgens te eindigen in Tjerkwerd waar vorig jaar de start was.

Alle routedetails zijn te vinden op de facebookpagina ‘Trekkerljocht Tocht’. Alle tien Friese routes staan erop.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu