Jubilerend HEMA Bolsward kan nóg wel vijftig jaar mee. 'Het voelt niet als werk, het voelt als een way of life'

Harrie Lunter startte op 11 mei 1973 de HEMA-vestiging in Bolsward, in het pand van zijn eigen textielfamilie Lunter aan de Appelmarkt in het centrum van de stad. Zijn zoon Daan nam de zaak in 2008 over, samen met zijn vrouw Annette, en anno 2023 is het bedrijf nog altijd springlevend en kan het nog een lange toekomst tegemoet. Daarom is het vanaf 11 mei vier dagen lang feest voor personeel en klanten.

HEMA Bolsward is niet alleen een familiebedrijf vanwege de directie, het voelt ook als familiebedrijf voor de medewerkers omdat van hen ook familieleden in heyt bedrijf meewerken. Linksachter oprichter Harrie Lunter, rechts van hem zoon Daan.

HEMA Bolsward is niet alleen een familiebedrijf vanwege de directie, het voelt ook als familiebedrijf voor de medewerkers omdat van hen ook familieleden in heyt bedrijf meewerken. Linksachter oprichter Harrie Lunter, rechts van hem zoon Daan. Foto: Betsy van den Berg

Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

HEMA Bolsward is niet alleen een familiebedrijf voor de familie Lunter, maar ook voor medewerkers. Want familieleden van medewerkers werken namelijk ook regelmatig mee in de winkel. De kinderen van Daan en Annette werken zelf ook al mee, bijvoorbeeld onlangs op Koningsdag met het verkopen van de bekende oranje tompoucen en HEMA-rookworsten voor de winkel.

Zoon Daan bestuurt het bedrijf anders - maar net zo betrokken - dan zijn vader ‘Harrie HEMA’