'De labels zitten er soms nog aan.' Kledingbank Bolsward viert 10-jarig jubileum met een Mienskip Modeshow en 'gebruikte' kleding uit het assortiment

Foto: Kledingbank Bolsward

Foto: Kledingbank Bolsward

Kledingbank Bolsward organiseert vanwege het tienjarig bestaan een speciale modeshow in cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward, op vrijdag 24 maart, waar iedereen die dat wil de gebruikte kleding kan kopen. De opbrengst van de Mienskip Modeshow gaat naar de kledingbank en naar de kledingbus van Súdwest-Fryslân. Volgens mede-organisator Kees van Kordelaar zullen mensen versteld staan van de kleding: ,,Bij sommige kledingstukken zitten de labels er nog aan, die zijn gewoon nog nooit gedragen.”
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

De kledingbank en de kledingbus voorzien mensen die weinig geld hebben, van kleding waarmee ze toch nog prima voor de dag kunnen komen. In de huidige lastige financiële tijden wordt die groep mensen steeds groter. Toch ook is er een groep mensen die nog bijna nieuwe kleding doneert aan de kledingbank.

Het zal volgens de organisatie de bezoekers verbazen hoe nieuw de gebruikte kleding nog is

De gebruikte kleding uit het assortiment van de kledingbank is nog zo goed als nieuw. Van Kordelaar roept daarom ook iedereen op om te komen kijken bij de modeshow, mensen van alle rangen en standen, want voor iedereen zit er wel iets passends bij volgens hem. En de opbrengst gaat naar het goede doel, oftewel een win-win-situatie.

Kledingbus Súdwest-­Fryslân en Kledingbank Bolsward organiseren het in samenwerking met cultuurhistorisch centrum De Tiid. Ze beloven een show waarin alleen maar kleding zal worden geshowd die afkomstig is van de kledingbank. De modeshow begint om 19.30 uur.

De kleding uit de kledingbus mag verkocht worden voor een vrijwillige bijdrage

Elke bezoeker krijgt de gelegenheid om de kleding die tijdens de show wordt gepresenteerd te kopen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de kledingbank. De kledingbus Súdwest-Fryslân staat die avond aan de voorkant van De Tiid staan, zodat mensen erin kunnen kijken en wellicht ook nog iets van hun gading vinden. De kledingstukken hebben geen vaste standaard prijs, ze mogen weg voor een vrijwillige bijdrage.

In de zaal waar de modewshow plaatsvindt staan stands van het gemeentearchief Súdwest-Fryslân en de bibliotheek van Bolsward, die verhalen en activiteiten zichtbaar maken over mode in Bolsward en omgeving. Er is maar een beperkte hoeveelheid kaarten beschikbaar, dus aanmelden is aan te bevelen. De toegang is gratis.

Aanmelden kan via www.detiid.nl/agenda