Bolswarders culinair verrassen en blij maken is de kroon op hun werk, voor Jurgen Bouter en chef-kok Ids van der Veer
Jurgen Bouter en chef-kok Ids van der Veer hebben zich met hun eigenzinnige restaurant Brugman in het centrum van Bolsward het eerste jaar bewezen en zijn blijvers op de Bolswarder horecamenukaart. Dat weten beide mannen zeker sinds ze op 4 maart vorig jaar van start zijn gegaan. ,,Ik gun het de Bolswarders dat ze ook in eigen stad geweldig kunnen eten”, zegt eigenaar en bedenker Bouter.

Het bijzondere restaurant Brugman van Jurgen Bouter en Ids van der Veer bestaat nu een jaar in Bolsward en heeft zich bewezen. Foto: Johan Vogelzang
Ze koken op hoog niveau, gaan op hun eigenwijze eigen wijze graag positief de concurrentie met (Friese) toprestaurants aan. Goede recensies in De Telegraaf en de Leeuwarder Courant tonen dat ze goed bezig zijn. Al zijn ze zelf sowieso elkaars grootste criticaster en motivator.