Van 400 jaar oud café/restaurant tot twee Koninklijke Hofleveranciers van 130 jaar, tot tienjarige bloemenzaak: Makkum viert met eigenzinnige ondernemers feest

Een café/restaurant viert het ongelooflijke vierhonderdjarig bestaan (!) en twee jonge Koninklijke Hofleveranciers elk hun 130-jarige bestaan, in combinatie met andere jubilerende bedrijven uit Makkum. In totaal gaat om acht jubilea, van tien tot 400 jaar oud. Dit bijzondere feit wordt zaterdagmiddag 20 mei uitgebreid gevierd in het centrum van het karakteristieke vissersdorp.

Durkje Hoeksema, Jetske Miedema en Timen Rinia bij de sluis van Makkum, de karakteristieke entree van het bijzondere authentieke visserdorp met stedelijke allure. Als het aan de Makkumers had gelegen waren zij de twaalfde van de Friese elf steden geworden.

Durkje Hoeksema, Jetske Miedema en Timen Rinia bij de sluis van Makkum, de karakteristieke entree van het bijzondere authentieke visserdorp met stedelijke allure. Als het aan de Makkumers had gelegen waren zij de twaalfde van de Friese elf steden geworden. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Samen met veertien andere Makkumer bedrijven maken ze er een grote happening van. Initiator Durkje Hoeksema – vierde generatie van de 130-jarige inmiddels Koninklijke Hofleverancier genoemde Hoeksema Kappers – geniet ervan dat het idee om met enkele bedrijven de jubilea te vieren, zo uit de hand is gelopen.

‘It idee rân gygantysk út de klauwen”, lacht Durkje Hoeksema