‘Opa en opa’ genieten volop bij SC Bolsward, dat bijna kampioen is. 'We hebben nog nooit in zo'n sterk elftal gevoetbald'

‘Opa en opa’ hebben de tijd van hun leven als voetballers bij sc Bolsward. Het kampioenschap is binnen handbereik (één punt voorsprong op Heerenveense Boys met nog drie wedstrijden te gaan) en ze voetballen in een team dat in hun lange carrière nog nooit zo goed is geweest. ,,We hebben 25 goede voetballers in een selectie van twintig man”, lacht Özgür Akkus. ,,Wij zijn zo sterk in de breedte, dat is genieten.”

Bart Gietema en Özgür Akkus met de kampioensschaal van vorig seizoen in de hand. Dit jaar doen ze hun best om een klasse hoger weer kampioen te worden met sc Bolsward. Met het Pinksterweekend als apotheose.

Bart Gietema en Özgür Akkus met de kampioensschaal van vorig seizoen in de hand. Dit jaar doen ze hun best om een klasse hoger weer kampioen te worden met sc Bolsward. Met het Pinksterweekend als apotheose. Foto: Wilfred de Bruijn

Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

‘Opa’ Bart Gietema (34) en ‘opa’ Özgür Akkus (wordt op vrijdag 5 mei 34, red) zijn echt bijna niet te beschrijven zo blij dat de drie Bolswarder voetbalclubs zijn samen gegaan. Gietema: ,,We hebben nu de beste voetballers van die clubs bij elkaar. Ik heb nog nooit eerder in zo’n sterk team gevoetbald, dat is echt geweldig.”

Extra bijzonderheid: de selectie bestaat uit alleen maar Bolswarders