Tweede tik voor Harkemase Boys. Ploeg verliest met 3-1 bij DOVO

AMATEURVOETBAL

Twee competitiewedstrijden gespeeld: nul punten, zes doelpunten tegen en slechts twee voor. Het is niet de start waar Harkemase Boys-trainer Wim Bakering op had gehoopt. Zaterdag verloor zijn ploeg met 3-1 bij DOVO.
Lees meer over
Amateurvoetbal
Achtkarspelen

Vorig seizoen ontliepen de Veenendalers degradatie op het nippertje, maar daarvan was zaterdagmiddag weinig te merken. Vanaf de eerste minuut was DOVO agressiever en dat resulteerde al in de tiende minuut in de 1-0. Die treffer viel na een hoekschop, waarbij Bakering nog wel wat verbeterpunten zag. ,,We moeten daar veel resoluter ingrijpen en de afspraken nakomen. Dat gebeurde niet.”

De 2-0 vlak voor rust was een vergelijkbaar moment. De Boys moesten na rust in de achtervolging, deed dat met verve, maar uit een uitbraak van de thuisploeg viel na een uur spelen de 3-0.

,,We hebben de rug wel gerecht”, zei Bakering, die Jari Slort tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer zag maken. ,,Daarna hebben we nog wel een paar kansjes gehad, maar we zullen véél meedogenlozer moeten worden. Dat geldt voor de aanvallers én voor de verdedigers. Op dit moment is het qua duelkracht en hardheid niet goed genoeg voor dit niveau.”

Zaterdag ontvangt Harkemase Boys ACV Assen op De Bosk.

Nieuws

menu