Buitenpost start seizoen in vierde divisie met 0-3 nederlaag

VV Buitenpost - SWIFT, Bas Verbree met doelman Reno van der Meer. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Buitenpost heeft de openingswedstrijd in de vierde divisie verloren. De ploeg van trainer Willem Brouwer werd afgetroefd door het Amsterdamse Swift: 0-3.
Lees meer over
Amateurvoetbal
Achtkarspelen

De thuisclub keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Bas Buimer kopte ongehinderd raak.

Buitenpost had het zwaar, maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. De ploeg startte met vijf nieuwelingen. De van Be Quick Dokkum gekomen aanvaller Frits Veenema was op snelheid gevaarlijk. Hij moest echter vlak na rust naar de kant na ongelukkig op zijn schouder te zijn gevallen.

Bij Buitenpost maakte Robin Huisman de Jong na elf maanden zijn rentree. Hij liep vorig seizoen een zware nekblessure op. De verdediger werd na ruim een uur naar de kant gehaald. Swift was toen net op 0-2 gekomen via Rik Breemhaar. Ook hem werd koppend geen strobreed in de weg gelegd.

Swift sloeg na 63 minuten voor de derde keer toe. Dit keer ging er een persoonlijke fout in de defensie van Buitenpost (dat Berend Schootstra miste) aan vooraf. Fidel Yilmaz gaf doelman Kevin van der Meulen het nakijken.

,,Verliezen is nooit leuk, maar er is geen man overboord’’, aldus Huisman de Jong. ,,Ik heb vandaag toch een klein beetje gewonnen door na bijna een jaar weer op het veld te mogen staan. Onze snelle aanvallers worden dit seizoen nog wel een belangrijk wapen.’’

Nieuws

menu