Buitenpost krijgt vleugels; Harkemase Boys voorlaatste na roerige week

Illustratie: DVHN

Buitenpost is in VIERDE DIVISIE B bezig aan een ongekende reeks. De thuiszege op Flevo Boys (2-0) was alweer de vijfde overwinningen op rij voor de ploeg van trainer Willem Brouwer.
Lees meer over
Amateurvoetbal

„De minsken sjogge harren eagen út hjir. En wy sels ek hear”, zei Brouwer. „Der sit sa’n enorme spirit en drive yn de ploech. Dat is de basis fan goeie prestaasjes.”

En dan te bedenken dat Buitenpost in de eerste vijf duels slechts vier punten sprokkelde en voorlaatste stond. De wedstrijd tegen Eemdijk, dat gisteren de eerste periodetitel pakte, vormde op 1 oktober het omslagpunt (1-0 winst). Daarna volgden nog vier zeges, inclusief die van zaterdag tegen Flevo Boys.

‘In stik better’

,,We wienen de earste helte in stik better”, vond Brouwer. ,,Mar we makke mar ien goal.” Die kwam in de veertigste minuut op naam van Rik Weening. Na rust drong Flevo Boys wel aan, maar echt gevaarlijk werden de Emmeloorders niet. Een vrije trap van invaller Robin Huisman de Jong, hersteld van een hersenschudding, belandde kort voor tijd op de paal en in de rebound was een andere invaller, Joran Olijve, attent. ,,Moai dat de ynfallers it ferskil makken”, besloot Brouwer tevreden. Zijn ploeg blijft knap vierde.

In de derde divisie zijn de prestaties van Harkemase Boys een stuk minder florissant. De Harkieten besloten een roerige week met een sneue nederlaag bij Hoek (2-1). Diep in de blessuretijd viel de beslissende treffer nog uit een van richting veranderde vrije trap.

Gebrek aan energie

Vorige week sloot Sietse Oege van Lingen aan bij de selectie, maar donderdag stapte trainer Wim Bakering op. De wedstrijd tegen Excelsior (2-0 winst) was zijn laatste en datzelfde gold voor doelman Erick Jansema. Hij stopte na acht seizoenen op De Bosk vanwege een gebrek aan energie.

Als vervanger kwam Feike Spoor over van Velocitas. ,,Saai is it nea op De Bosk”, zei assistent-trainer Willem van Kammen, die tegen Hoek de honneurs op de trainersbank waarnam. ,,Erick twivele al langer en dat wie ek te sjen oan de manier wêrop’t hy keepte.”

‘Unnedich’

In Zeeuws-Vlaanderen begon Joep van de Haar onder de lat. Hij keerde in de 21 ste minuut een strafschop, maar werd bij de rebound in de steek gelaten door zijn ploeggenoten. ,,Unnedich”, vond Van Kammen, want mogelijkheden waren er legio. ,,Ast sels de kânsen net makkest, dan docht de tsjinstanner dat wol.” De 1-1 van Thomas Prinsen bleek dus niet genoeg voor een resultaat, waardoor de Boys nu voorlaatste staan. Werk aan de winkel voor Jan de Jonge, die Bakering opvolgt. Van Kammen kijkt uit naar de samenwerking: ,,Jan is in erfaren trainer en hat in protte meimakke. Dat komt hjir goed fan pas.”

Nieuws

menu