Zweedse ijshockeyclub Frölunda Indians past logo aan

Zweedse ijshockeyclub Frölunda Indians past logo aan ANP

De Zweedse ijshockeyclub Frölunda Indians gaat zijn logo aanpassen. De vijfvoudig landskampioen heeft een indiaan met een verentooi als logo en dat past volgens de club niet meer in deze tijd. Frölunda Indians volgt daarmee het voorbeeld van onder meer de American footballclub die tot voor kort Washington Redskins heette. Die ploeg heeft de naam 'Redskins' laten vallen en ook het indianenhoofd uit het logo gehaald.

"Het wijzigen van het logo zal geen gemakkelijk proces zijn", meldt de ijshockeyclub die vorig jaar kampioen van Zweden werd. "Het merk, de waarden en de ziel van onze club zitten echter niet vast aan dit logo. Frölunda is zoveel meer en groter dan dat."

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die eerder dit jaar om het leven kwam door hardhandig ingrijpen van de politie, leidde wereldwijd tot maatschappelijke onrust. In heel wat landen wordt sindsdien gesproken over het veranderen van discutabele benamingen en ook het verwijderen van standbeelden van controversiële personen.

Frölunda Indians heeft sinds 1995 een indiaan als clublogo. Die beeltenis blijft vanwege praktische en financiële redenen dit seizoen nog wel op het tenue van de ijshockeyers staan. Het is de bedoeling dat de club vanaf het volgende seizoen (2021-2022) een nieuw logo heeft.

Nieuws

menu