Zuinig FC Groningen met 2-1 langs VVV

Zuinig FC Groningen met 2-1 langs VVV ANP

Groningen heeft zonder problemen VVV verslagen. Op eigen veld won de ploeg van trainer Danny Buijs met 2-1.

Na ruim een kwartier dacht Groningen-spits Jørgen Strand Larsen de score te openen, maar zijn doelpunt werd door de VAR teruggedraaid. In de actie voorafgaand aan de treffer beging Daniël van Kaam volgens de videoscheidsrechter een overtreding op VVV-verdediger Arjan Swinkels. Tien minuten later scoorde Groningen alsnog via Patrick Joosten, na voorbereidend werk van Strand Larsen.

De Noorse spits pakte na drie minuten in de tweede helft alsnog zijn doelpunt mee. Hij kreeg een niet te missen kans van vleugelaanvaller Alessio Da Cruz. In de blessuretijd fleurde VVV-spits Georgios Giakoumakis het kansarme duel op met een fraaie omhaal, waarmee hij zijn zesde doelpunt in de eredivisie maakte.

Bij Groningen ontbrak Arjen Robben, die nog niet fit genoeg was. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum maakte zijn rentree na blessureleed en verving Delano van Crooy, die vorig week tegen Ajax maar liefst dertien treffers incasseerde (0-13).

De noorderlingen hebben door de zege 13 punten uit zeven duels en bezetten nu de zesde plaats. VVV staat veertiende met 5 punten.

Nieuws

menu