Zorgen om nekletsel motorcrosser Herlings

Zorgen om nekletsel motorcrosser Herlings ANP

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft het ziekenhuis in het Italiaanse Bologna verlaten en reist donderdag naar België voor nader onderzoek aan zijn nek, rug en schouder. Dat meldde zijn team KTM na de Grote Prijs van Faenza, waarin de Nederlander niet kon starten na een zware val in de training voorafgaande aan de races.

Teammanager Dirk Gruebel maakt zich zorgen. "We praten over een behoorlijke klap die zijn nek, rugwervels en ook zijn schouder hebben moeten verwerken. Ik hoop dat het niet al te ernstig is, dus laten we de onderzoeken afwachten. Ik kan geen exacte datum noemen, maar ik verwacht wel dat hij enkele weken nodig heeft om te herstellen."

Herlings ging in de vierde ronde van de training op het circuit van Faenza hard onderuit en maakte een rare val. Hij landde hard op zijn hoofd en bleef ook een tijdje roerloos liggen. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis in Bologna voor eerste onderzoeken. "Het was echt een flinke klap op zijn hoofd. Jeffrey kreeg gelukkig vrij snel weer gevoel in zijn armen en benen, maar we vonden het belangrijk om hem volledig te laten onderzoeken. We hebben de resultaten van de scans nog niet, maar hij is wel ontslagen uit het ziekenhuis", aldus Gruebel.

Nieuws

menu