Zirkzee kiest nummer 14 bij Bayern München

Zirkzee kiest nummer 14 bij Bayern München ANP

Joshua Zirkzee gaat bij Bayern München met een iconisch rugnummer voetballen. De 19-jarige Schiedammer speelde met het nummer 35 op zijn shirt, maar krijgt nu nummer 14. Zirkzee neemt dat nummer over van Ivan Perisic, die na een huurperiode bij Bayern is teruggekeerd naar Internazionale.

De jeugdinternational van Oranje debuteerde afgelopen seizoen in de Bundesliga. In negen competitiewedstrijden maakte Zirkzee vier doelpunten. In zijn eerste twee duels was hij als invaller steeds direct trefzeker. In de Champions League mocht Zirkzee één keer invallen, in de groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Hij bleef vorige maand in Lissabon op de bank zitten in de gewonnen finale tegen Paris Saint-Germain (1-0).

De nieuwe doelman Alexander Nübel, overgekomen van Schalke 04, neemt het rugnummer 35 over van Zirkzee. De jonge spits koos voor het vrije nummer dat voor altijd wordt geassocieerd met Johan Cruijff. Leroy Sané, voor 50 miljoen euro overgekomen van Manchester City, nam het nummer 10 over van Philippe Coutinho die terug is gegaan naar FC Barcelona.

Nieuws

Meest gelezen

menu