Zeven wijzigingen in speelschema Cambuur

Giovanni Korte van SC Cambuur en Dean James van FC Volgendam strijden om de bal. FOTO HENK JAN DIJKS

Maar liefst zeven wedstrijden van SC Cambuur zijn verplaatst naar een andere dag of tijd. Dat blijkt uit wijzigingen in het speelschema van de eerste divisie.

De veranderingen hebben te maken met het feit dat alle wedstrijden in de derde periode van de eerste divisie opnieuw live op tv zullen worden uitgezonden door ESPN. Dat was eerst niet de bedoeling, maar onder druk van clubs en supporters is dat alsnog het geval.

Het betekent voor de koploper uit Leeuwarden dat twee van de komende duels naar een andere dag gaan. Zo wordt Cambuur - MVV niet op vrijdag 29, maar zondag 31 januari gespeeld. Het aanvangstijdstip blijft 20.00 uur.

De thuiswedstrijd die op vrijdag 12 februari op de rol stond tegen TOP Oss is door de KNVB verplaatst naar dinsdag 16 februari. Cambuur begint die avond al om 18.45 uur aan het duel in plaats van 20.00 uur.

Dezelfde dagen, maar andere tijdstippen zijn er voor Cambuur in de ontmoetingen met Jong PSV (thuis op vrijdag 22 januari, 18.45 uur), Jong Ajax (uit op maandag 8 februari, 21.00 uur), Jong FC Utrecht (uit op maandag 22 februari, 21.00 uur), Telstar (thuis op vrijdag 5 maart, 21.00 uur) en Go Ahead Eagles (uit op vrijdag 12 maart, 21.00 uur). Deze vijf duels stonden eerst allemaal gepland om 20.00 uur.

Nieuws

menu