Zeldzame oorwassing voor volleybalsters VC Sneek tegen debutant

Rixt van der Wal wordt afgetroefd door het Utrechtse blok. FOTO NIELS DE VRIES

De volleybalsters van VC Sneek kregen zondagmiddag een pak slaag. In eigen sporthal was VV Utrecht, dit seizoen nieuw in de eredivisie, met 0-3 te sterk: 18-25, 21-25, 13-25.

Er lukte weinig tot niets bij het team van trainer-coach Jeffrey Scharbaai, die zijn volledige selectie (minus de geblesseerde Anlène van der Meer) speeltijd gunde. Dat pakte vanaf het begin niet goed uit. Scharbaai was al snel genoodzaakt zijn vaste kern in te brengen, maar ook daarmee veranderde het spelbeeld niet.

Utrecht was op alle fronten beter, terwijl VC Sneek grossierde in fouten. ,,Dit was collectief falen. Er zat geen karakter in de ploeg, niemand pakte het op’’, aldus Scharbaai.

,,Het was zeker geen onderschatting’’, zei spelverdeelster Nynke Oud. ,,Alle lof voor Utrecht, dat erg goed speelde. Dit was een serieus pak slaag, pijnlijk. Het geeft aan dat we nog lang niet zijn waar we willen zijn.’’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen