Sjors Ultee laat zich gelijk gelden op eerste training bij SC Cambuur. Een uur lang observeren en dan vol erop: 'Áls ik dan de leiding pak, moet ik ook een norm stellen'

Armen over elkaar, armen op de rug, soms een gesprekje met een speler, maar voor de rest observeren en nog eens observeren. Een uur lang was dit het beeld van nieuwe hoofdtrainer Sjors Ultee op de training van SC Cambuur. Tot het positiespel dan.

Eerste training van trainer Sjors Ultee en de nieuwe assistent-trainer Rob Alflen bij SC Cambuur.

Eerste training van trainer Sjors Ultee en de nieuwe assistent-trainer Rob Alflen bij SC Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

22 gele en blauwe pionnen op het veld en nog eens tien witte om het veld af te bakenen. Het positiespel was het koningsnummer van de training maandagochtend en tevens het moment waarop Ultee zich wilde doen gelden. Hij is nog niet duidelijk te horen geweest deze training en beweegt zich op de achtergrond, maar op dat moment is hij niet meer te missen. Hij legt het spel stil en plots galmt zijn stem door het stadion. De spelers én de trouwe achterban op de tribune zijn er even stil van. „Kijk, áls ik dan de leiding pak, moet ik ook een norm stellen”, zegt de 35-jarige Utrechter erover. „Daar moet je op het begin heel dwingend in zijn en laten merken: dit is wat ik wil.”

Nieuws

menu