Ysbrand Galama wint opnieuw met 21-metersprong

Ysbrand Galama wint weer. Foto: Henk Jan Dijks

Voor de vierde wedstrijd op rij pakte Ysbrand Galama woensdag de dagtitel. In Grijpskerk was de fierljepper uit Workum met 21,10 meter veruit de beste. Hij zag Sytse Bokma met 19,88 tweede worden.

Ysbrand Galama sprong alweer voor de derde maal over de 21 meter in dit door corona verkorte seizoen. Eerder scherpte hij in Winsum zijn persoonlijk record aan tot 21,53. In die wedstrijd kwam hij ook nog tot precies 21 meter.

Bij de vrouwen kwam wel een verrassende winnares uit de bus. De in de eerste vijf ljepperijen ongenaakbare Marrit van der Wal miste door drie natsprongen de finale en kon daardoor haar zesde dagtitel vergeten. De dinsdagavond in de topklasse teruggekeerde Marije Reitsma was een waardige vervangster. De ljepster uit IJlst won met 14,61.

Bij de junioren was favoriet Rutger Haanstra uit It Heidenskip weer het sterkst. Hij ljepte zich met 18,65 naar de dagtitel. Die ging in de jongenscategorie naar Wisse Broekstra uit Tzummarum. Hij stak met een sprong van 17,38 in de finale zijn clubgenoot Germ Terpstra (16,70) ruim voorbij. Burgumse Pytrix Westra won met 13,70 de meisjescategorie.

Nieuws

menu