Ype Smid keert terug bij Cambuur. Stopt Gerald van den Belt ermee?

Er komt een wisseling van de wacht bij SC Cambuur. Ype Smid staat voor een terugkeer als voorzitter; het vertrek van directielid Gerald van den Belt dreigt. Twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) stappen sowieso op.

3 mei 2013: Voorzitter Ype Smid (midden), geflankeerd door de directeuren Ard de Graaf (links) en Gerald van den Belt, met de schaal na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie.

3 mei 2013: Voorzitter Ype Smid (midden), geflankeerd door de directeuren Ard de Graaf (links) en Gerald van den Belt, met de schaal na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie. FOTO HENK JAN DIJKS

Maandag is er een algemene vergadering van het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen en de directie van Cambuur. Daar zal Ype Smid worden voorgedragen als nieuwe RvC-voorzitter. Navraag leert dat de drie organen al enkele maanden niet op één lijn zitten. Signalen over de onenigheid sijpelden de afgelopen tijd al door en worden ondersteund door een recente brief die in het bezit is van deze krant.

Nieuws

Meest gelezen

menu