Wordt darter Danny Noppert uit Joure de vierde Nederlander in de achtste finales van het WK?

Danny Noppert.

Na de zeges van Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort kan darter Danny Noppert uit Joure dinsdagavond de vierde Nederlander in de achtste finales van het WK worden.

Noppert speelt in het eerste duel in de avondsessie, die om 19:10 uur begint. Later op de avond komt de grote favoriet, Van Gerwen, in actie in zijn achtste finale.

Dave Chisnall - Danny Noppert (derde ronde)

Het is voor de Jouster zijn tweede partij van dit WK. Hij kon maandag bij zijn landgenoten afkijken hoe je een duel moet winnen in de derde ronde, dat lukte de 29-jarige zelf nog nooit. Vorig jaar was Kim Huybrechts met 4-2 te sterk in de derde ronde, het jaar ervoor kon Noppert al in de tweede ronde zijn koffers pakken door een 3-0 verliespartij tegen Max Hopp.

De nummer 25 van de Order of Merit stroomde pas in de tweede ronde in en was toen te sterk voor de Zuid-Afrikaan Cameron Carollisen (3-1). Met Dave Chisnall, de nummer 8 van de plaatsingslijst, treft Noppert een sterke tegenstander. Chizzy won vorige ronde van Keegan Brown met 3-1. In 2017 en 2019 strandde Chisnall in de kwartfinale van het WK. De Engelsman won nog nooit een toernooi in de PDC.

Michael van Gerwen - Joe Cullen (vierde ronde)

De afsluiter van de avond is voor Mighty Mike Van Gerwen (21.45 uur). De drievoudig wereldkampioen gooide in zijn duels met Ricky Evans (4-0) en Ryan Murray (3-1) een gemiddelde van 105+ per drie pijlen. Vanavond wacht Joe Cullen (16de) in de vierde ronde. De Engelsman schakelde Wayne Jones (3-0) en Jonny Clayton (4-3) uit. Van Gerwen weet hoe hij van The Rockstar moet winnen, vorige maand deed hij dit al in de Grand Slam (5-3).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport