Witte rook op komst: SC Heerenveen maakt zich op voor rentree Sydney van Hooijdonk

Sydney van Hooijdonk.

Sydney van Hooijdonk. FOTO ANP

Sydney van Hooijdonk keert hoogstwaarschijnlijk terug bij SC Heerenveen. Op korte termijn wordt witte rook verwacht voor een rentree van de spits, die opnieuw gehuurd wordt van Bologna.

Met de naderende terugkeer van Van Hooijdonk slaat Heerenveen een grote slag in de aanval op de transfermarkt. De 22-jarige spits was het voorbije halfjaar goed voor zeven officiële doelpunten, was intern en extern geliefd bij SC Heerenveen en vormde een complementair duo met Amin Sarr.

Hereniging in Abe Lenstra-stadion

Van Hooijdonk sloot dit seizoen weer aan bij Bologna, waar hij nog een driejarig contract heeft. Afgelopen week werd bekend dat de club uit de Serie A openstond voor een verhuur. Vanuit zowel Heerenveen als Van Hooijdonk was de wens toen al duidelijk: club en speler zetten beide in op een hereniging in het Abe Lenstra-stadion. Die lijkt er op korte termijn dus ook te komen.

Verder komt Hussein Ali naar Heerenveen. De club is tijdens een stage overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de rechtsback. Ali staat momenteel onder contract bij de Zweedse club Örebro.