Witte rook bij SC Heerenveen: werkvergunning nieuwe aanwinst Stevanovic is rond

Filip Stevanovic in het shirt van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

De handtekeningen stonden al even en de medische keuring was ook al geweest, maar ‘dat ene stempeltje’, dat liet nog even op zich wachten. Nu is het dan eindelijk rond: Filip Stevanovic is speelgerechtigd en kan definitief aansluiten bij de selectie van SC Heerenveen.

Woensdag stond hij voor het eerst samen met zijn teamgenoten op het trainingsveld en hij kan tijdens de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle zaterdag dus zijn officieuze debuut gaan maken.

Van de wedstrijd tegen TOP Oss op zaterdag 17 juli was al wel duidelijk dat dat niet zou lukken, maar SC Heerenveen had goede hoop dat alles voor de wedstrijd tegen FC Groningen afgelopen zaterdag wel in kannen en kruiken zou zijn. Dat bleek niet het geval te zijn, de 18-jarige vleugelaanvaller volgde de wedstrijd vanaf de zijlijn.

Het weekend voor het trainingskamp in Garderen kwam Stevanovic al naar Heerenveen, toen was alles akkoord met de Servische ambassade. Het wachten was op groen licht en dus ‘een stempeltje’ van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor zijn werkvergunning. „Dat duurde even wat langer dan gehoopt”, zegt technisch manager Ferry de Haan. „Daar hebben ze denk ik niet gedacht: we gaan deze even voorlaten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen