Winst Cambuur in bijzonder oefenduel met PEC

Robert Mühren opende de score. FOTO HENK JAN DIJKS

Bij vlagen goed spel leverde Cambuur zaterdag een terechte oefenzege op tegen eredivisieclub PEC Zwolle: 2-0. De winst kwam in een duel dat door strikte coronamaatregelen anders dan anders was.

De wedstrijd tegen Zwolle was voor Cambuur niet alleen sportief een test, ook organisatorisch. Eerder deze zomer oefenden de Leeuwarders al tegen amateurclubs ONS Sneek en Harkemase Boys en ook toen golden coronamaatregelen. Ditmaal echter nog meer en strikter, aangezien er ook meer publiek welkom was.

Naar schatting de helft van de tegen Zwolle toegestane 2000 toeschouwers was aanwezig. Voor het eerst verdeeld over meerdere tribunes, met uiteraard de anderhalvemeterregel, strikte looproutes, toegangscontroles en allerhande andere maatregelen die in acht moesten worden genomen. Wisselspelers zaten op de tribune, de mediaplaatsen waren ook deels geschrapt. De club toonde zich na afloop tevreden over het verloop en hoopt bij de volgende wedstrijd nog weer wat meer publiek toe te mogen laten. In de competitie zullen er bij thuisduels waarschijnlijk zo’n drieduizend toeschouwers mogen zijn. Over het hoe en wat komt half augustus meer duidelijkheid, leert navraag.

‘Minuten maken’

Sportief was de wedstrijd tegen Zwolle ook geslaagd. Niet eens door de winst als wel de manier waarop die tot stand kwam. ,,Ik heb bij vlagen goede dingen gezien. Zeker in de tweede helft”, keek trainer Henk de Jong terug. Op keeper Pieter Bos na, wisselde hij halverwege het hele team. “Binnenkort werken we meer naar iets vasts toe, maar jongens moeten nu minuten maken. De concurrentie is groot en dat willen we ook. Strijd maar om de plekken.”

Cambuur neemt afstand

Robert Mühren zette Cambuur halverwege de eerste helft op voorsprong. De spits scoorde na een aanval waarbij de bal via Jamie Jacobs voor zijn voeten belandde. Zwolle stelde er, behoudens enkele gevaarlijke uitvallen, weinig tegenover. Na de pauze nam Cambuur verder afstand. Rechterspits Giovanni Korte rondde af, na een goede aanval over links via David Sambissa en Issa Kallon: 2-0.

Cambuurdoelman Pieter Bos redde enkele keren bekwaam toen de gasten in de tweede helft een spaarzaam gevaarlijk moment kregen, maar het waren de Leeuwarders die het heft in handen hadden. Er kwamen mogelijkheden om zelfs de 3-0 te maken, maar die bleef uit.

Komende vrijdag oefent Cambuur opnieuw, dan uit bij FC Emmen.

Meer over het duel met PEC Zwolle maandag in de sportbijlage!


Opstelling Cambuur:

Eerste helft: Bos; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Jacobs, Akoy, Maulun; Antonia, Mühren, Paulissen.

Tweede helft: Bos, Ter Heide, Nieuwpoort, Van der Kaap, Sambissa; Breij, Hoedemakers, Oratmangoen; Korte, Ladan, Kallon.

Nieuws

menu