Winnend Flyers in clinch met BeNe-League vanwege Riku Pitkänen

Riku Pitkänen. Foto Henk Jan Dijks

Het bestuur van UNIS Flyers wil een kort geding aanspannen tegen de organisatie van de BeNe-League. Die bestempelen de Fin Riku Pitkänen als niet speelgerechtigd.

Om die reden heeft de BeNe-League organisatie Flyers bestraft en de eerste twee zeges van het seizoen (2-1 op HIJS Hokij Den Haag en 3-7 bij Eaters Geleen) omgezet in een dubbel 5-0 verlies.

Pitkänen is middels een speciale student-importregeling door Flyers naar Heerenveen gehaald, maar de BeNe-League vindt toch dat de Finse aanvaller niet aan de voorwaarden voldoet. Dat gaat Flyers nu gerechtelijk aanvechten.

De ploeg van coach Mike Nason moest het vrijdagavond stellen zonder de Fin, die uit voorzorg buiten de opstelling werd gelaten.

Zoetermeer zonder moeite verslagen

Het deerde de thuisploeg niet. In Thialf werd Zoetermeer Panters zonder enige moeite verslagen. Al na de eerste periode was de partij door treffers van Jasper Nordeman, Lars den Edel en Roope Nikkilä beslist.

Den Edel en Nikkilä brachten in de derde periode de eindstand op 5-0. Zaterdagavond is de terugwedstrijd, meetellend voor zowel de nationale bekercompetitie als de strijd in de BeNe-League, in Zoetermeer.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen