Wim Stroetinga schittert in Zesdaagse Berlijn

Wim Stroetinga reed in Berlijn naar zijn tweede Zesdaagse-zege van het seizoen. Foto Belga

Wim Stroetinga en Moreno de Pauw leken kansloos op een ronde achterstand, maar sloegen in de Zesdaagse van Berlijn in de slotminuten genadeloos toe.

De 34-jarige Stroetinga won samen met zijn Belgische partner het laatste onderdeel op de baan van Berlijn, waar de wielrenner uit Terwispel al eens eerder naar de zege reed. Ze waren de zesde en laatste avond begonnen op een ronde achterstand.

Stroetinga was vlak voor de start van het wielerspektakel gekoppeld aan de 28-jarige De Pauw. Hij zou rijden met Vlasman-ploeggenoot Melvin van Zijl, maar hij meldde zich af na een val in de Zesdaagse van Bremen.

Het is voor Stroetinga zijn achtste Zesdaagse-zege in zijn loopbaan. Hij richt zich nu op wereldbekerwedstrijden in onder andere Australië.

Stroetinga - eerder dit seizoen won hij met Yoeri Havik de Zesdaagse van Rotterdam - komt niet voor in de WK-plannen van bondscoach Adriaan Helmantel. ,,Ik ben er een beetje buiten gezet, die man ziet het niet in mij zitten’’, zei Stroetinga daar eerder deze maand in de Leeuwarder Courant over.

Nieuws

menu