Willem II verslaat Heracles met sterke tweede helft

Willem II verslaat Heracles met sterke tweede helft ANP

Willem II heeft in eigen huis de eerste overwinning van dit seizoen in de eredivisie behaald. De Tilburgers wonnen na een sterke openingsfase van de tweede helft met 4-0 van Heracles Almelo en komen net als de Tukkers op 3 punten.

Voor Willem II scoorden Vangelis Pavlidis, Görkem Saglam en John Yeboah in de eerste 7 minuten na rust. Heracles was niet bij machte iets aan de achterstand te doen en zag Yeboah en Pavlidis nog grote kansen op meer treffers missen. In de slotfase bepaalde Pavlidis de eindstand op 4-0.

Willem II bereikte afgelopen week de derde voorronde van de Europa League door een overtuigende zege in Luxemburg op Progrès Niederkorn (0-5). Heracles speelde in Tilburg zonder Silvester van der Water. De aanvaller had zich afgemeld omdat hij dicht bij een transfer is.

In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig, maar dat was meteen na rust wel anders. Mike Trésor Ndayishimiye stuurde Pavlidis de diepte in en de Griek schoot knap binnen. Vier minuten later was het weer raak. Heracles-doelman Janis Blaswich keerde het schot van Pavlidis nog, maar kon de rebound van Saglam niet stoppen. Yeboah zorgde met het derde doelpunt in 6 minuten voor de beslissing. Na de tweede treffer van Pavlidis kon Willem II zich met vertrouwen gaan richten op het Europese duel van donderdag met Rangers FC.

Nieuws

menu