Willem II is veel te sterk voor Progrès Niedercorn uit Luxemburg

Willem II is veel te sterk voor Progrès Niedercorn uit Luxemburg

Willem II is veel te sterk voor Progrès Niedercorn uit Luxemburg ANP

Met speels gemak heeft Willem II het Europese avontuur van dit seizoen met nog minimaal een duel verlengd. Het elftal van trainer Adrie Koster rekende overtuigend af met het Luxemburgse Progrès Niedercorn in Differdange (0-5)

Willem II stuit volgende week in de derde voorronde van de Europa League in eigen stadion op de winnaar van de wedstrijd tussen Lincoln Red Imps uit Gibraltar en het Schotse Rangers FC, dat donderdag wordt gespeeld. Als Willem II ook dat duel tot een goed einde brengt, dan mag het in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Europa League strijden.

Toeschouwers waren niet welkom in het kleine Stade Muncipal van Differdange. Toch waren honderden supporters van Willem II naar Luxemburg gekomen om hun ploeg te steunen. Veel van hen konden het laatste Europese duel van hun favoriete club van vijftien jaar geleden tegen AS Monaco niet eens meer herinneren.

De meegereisde fans konden de wedstrijd vanaf een afstandje goed bekijken omdat er slechts langs een zijde van het veld een kleine tribune stond. Ze vierden de doelpunten met veel gezang en vuurwerk. Zo speelde Willem II alsnog een soort van thuiswedstrijd.

Doelman Robbin Ruiter waarschuwde zijn nieuwe ploeggenoten van Willem II vooraf voor onderschatting. Hij verdedigde zeven jaar geleden het doel van FC Utrecht toen die club smadelijk werd uitgeschakeld door het Luxemburgse FC Differdange 03. Maar Progrès Niedercorn was veel te zwak om de bezoekers maar enigszins in verlegenheid te brengen.

Al na 34 minuten leidde Willem II met 0-3, met dank aan treffers van Vangelis Pavlidis (2) en Görkem Saglam. Ché Nunnely en Mike Trésor lieten de score na rust verder oplopen.