Willem II degradant met meeste punten

Willem II degradant met meeste punten ANP

Willem II heeft het met 33 punten niet gered in de Eredivisie. Voor het eerst sinds de invoering van het driepuntensysteem degradeerde een club met zo'n hoog aantal rechtstreeks uit de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. Willem II had 3 punten minder dan FC Groningen, dat op de twaalfde plaats eindigde en tijdens de laatste speelronde nog kans maakte op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Volgens databureau Gracenote stond het oude 'record' op 29 punten. Met dat aantal degradeerden FC Volendam (2008-2009) en Roda JC (2013-2014) uit de Eredivisie.

Lange tijd degradeerde alleen de nummer 18 rechtstreeks uit de Eredivisie; de ploegen die op de zestiende en zeventiende plek eindigden, moesten dan de nacompetitie in. Sinds een paar jaar degradeert ook de nummer 17 rechtstreeks, de nummer 16 moet zich in veiligheid zien te spelen via de play-offs om promotie/degradatie.

PEC Zwolle (27 punten) en Willem II (33) degraderen dit seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie. Heracles Almelo (34) gaat de play-offs in.

Nieuws

menu