Willem Brouwer stopt bij VV Buitenpost. Oud-trainer van BCV, Flevo Boys, Harkemase Boys, Berkum en Drachten wil meer tijd buiten voetbal besteden

Willem Brouwer vorige week in actie tijdens Huizen–Buitenpost. FOTO ORANGE PICTURES

Hoofdtrainer Willem Brouwer zwaait aan het eind van dit seizoen af bij VV Buitenpost. De 59-jarige Drachtster wil zijn vrije tijd vooral buiten het voetbal besteden.

Brouwer is bezig met zijn tweede seizoen bij de vierdedivisionist. Vorig seizoen wist hij zijn ploeg met 36 punten naar een veilige elfde plek te leiden. Dit seizoen staat Buitenpost na dertien wedstrijden verdienstelijk op plaats negen met 20 punten.

Brouwer: ,,Ik heb m’n hele leven op het voetbalveld gestaan. Het trainerschap kost veel tijd en ik heb het ook heel druk met mijn werk. Volgend voorjaar hoop ik 60 jaar te worden. Dan wil ik mijn tijd anders kunnen invullen. Vorig seizoen hebben we het doel van handhaving gehaald en ook dit jaar gaat het prima. Een goed moment om te stoppen dus.”

Net als de eerste selectie hadden de Technische Commissie en het bestuur van VV Buitenpost graag gezien dat de ervaren trainer nog een seizoen was doorgegaan. Brouwer is oud-trainer van BCV, Flevo Boys, Harkemase Boys, Berkum en Drachten.

Wat Brouwer vervelend vindt, is dat in de amateurvoetbal trainers steeds vroeger worden vastgelegd. ,,Ik moest nu al beslissen voor een contract tot juni 2024.” Hij vindt het te vroeg om nu al terug te blikken. ,,Al kan ik wel zeggen dat ik blij ben met mijn keuze voor Buitenpost. Een prachtige club met aardige mensen en een geweldige groep. We gaan nu nog zeven maanden gas geven en in de vierde divisie blijven.”

Nieuws

menu